Показати скорочену інформацію

dc.contributor.authorБерник, І. М.uk
dc.contributor.authorПетрусь, В. В.uk
dc.contributor.authorBernyk, I. M.en
dc.contributor.authorPetrus, V. V.en
dc.date.accessioned2019-05-27T10:08:07Z
dc.date.available2019-05-27T10:08:07Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.citationБерник І. М. Математична модель роботи мембранного гідроприводного насоса для дозування харчових продуктів [Текст] / І. М. Берник, В. В. Петрусь // Продовольчі ресурси : збірник наукових праць. – Київ : ТОВ «Видавництво «БАРМИ», 2018. – № 10. – С. 34-40.uk
dc.identifier.urihttp://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/25032
dc.description.abstractВ даній статті приводяться результати дослідження насосів для перекачування та дозування рідких харчових продуктів або їх складових. Запропоновано удосконалену математичну модель динаміки робочого процесу мембранного гідроприводного насоса з урахуванням реологічних властивостей робочої рідини, яка дозволить проводити дослідження загальних закономірностей гідродинамічних процесів в насосі і гідросистемі в цілому, вирішувати загальні задачі по їх розрахунку і проектуванню, враховувати вид перекачуваного середовища. Результати розв’язку диференціальних рівнянь математичної моделі, отриманих у даній статті, можуть бути рекомендовані для практичної реалізації у вигляді аналітичних залежностей при розробці методики розрахунку для створення нових конструкцій насосів з гідроприводом та оцінювання їх ефективності при перекачуванні різних середовищ харчової промисловостіuk
dc.description.abstractThis article discusses the use of different types of pumps for pumping and dosing of liquid food products or their constituents. An improved mathematical model of dynamics of hydraulically driven membrane pump working process is proposed, which will enable studies of the general laws of hydrodynamic processes in pump and hydraulic system as a whole, to solve common tasks for their calculation and design, take into account the type of pumping medium. Results of the solution of differential equations of the mathematical model derived in this article can be recommended for practical implementation in the form of analytical curves for the development of methods of calculation for the creation of new structures and hydraulic pumps to assess their effectiveness when pumping various media in the food industryen
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherІнститут продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук Україниuk
dc.relation.ispartofПродовольчі ресурси : збірник наукових праць. № 10 : 34-40.uk
dc.subjectхарчова промисловістьuk
dc.subjectгідравлічний приводuk
dc.subjectмембранний насосuk
dc.subjectперекачуване середовищеuk
dc.subjectматематична модельuk
dc.subjectfood industryen
dc.subjecthydraulic driveen
dc.subjectmembrane pumpen
dc.subjectpumping mediumen
dc.subjectmathematical modelen
dc.titleМатематична модель роботи мембранного гідроприводного насоса для дозування харчових продуктівuk
dc.title.alternativeMathematical model of work of a membrane hydraulically driven pump for foodstuffs dosingen
dc.typeArticle


Файли в цьому документі

Thumbnail

Даний документ включений в наступну(і) колекцію(ї)

Показати скорочену інформацію